Inmiddels is de eerste inloopochtend achter de rug. In korte tijd zijn er heel wat onderwerpen besproken. De eerste reacties van de deelnemers zijn erg positief. Een paar ouders willen graag hun ervaring delen met jullie.

Ervaringen van andere ouders: 

Vrijdag ochtend heb ik deelgenomen aan de inloopochtend Heksen & Loedermoeders, verzorgt door Astrid Pulles. De ontvangst en de setting waren erg prettig, laagdrempelig ook. Fijn om op zo’n ochtend even te sparren met elkaar, te spreken met (ervarings) deskundigen en andere moeders. Ik heb deze ochtend zeker als prettig ervaren, heeft  mij toch weer even aan het denken gezet en heb er nieuwe tips aan overgehouden.  Ik lees je blogs ook altijd met veel interesse.

Als moeder van een meisje van 6 met taalproblemen (maar net te goed voor een arrangement) is het zoeken naar de juiste hulp. Gelukkig krijgt die nu, maar wat als ze naar groep 3 gaat? Nieuwe juf, nieuwe leerstof, meer verwachtingen. Hoe gaat het dan? In de inloopochtend heb ik veel tips en tricks ontvangen voor de communicatie met school en dienstverleners. Ook wordt er gesproken over het aanpakken van de problemen in plaats van symptoom bestrijding. Ervaringen uitdelen met andere ouders en met de ervaringdeskundige heeft mij gesterkt in het gevoel dat mijn meisje de beste hulp kan krijgen in de toekomst.

Afgelopen vrijdag ben ik aanwezig geweest op de inloop ochtend van heksenketel. Ik heb sterk het idee dat er iets ‘anders” moet gebeuren dan wat ze op school kunnen aanbieden. Maar wat dat “anders” is geen idee. En omdat ik graag met een probleem kom en tegelijk met een oplossing ben ik daar heen gegaan. We waren met een fijn groepje ouders, na het voorstellen kwamen we al snel op de gesprekken waarvoor we kwamen. We kregen goede informatie en tips, over hoe je het beste een gesprek kon voorbereiden. Het was prettig om ook te horen waar andere tegenaan lopen en welke paden ze al bewandeld hebben. De kerst op de taart was toch wel de bijzondere mail achteraf van Astrid  die zonder iets opgeschreven te hebben een hele duidelijke omschrijving van het probleem, de besproken dingen en de punten die we konden gaan oppakken had beschreven. Dat vind ik echt een meerwaarde van deze ontmoeting. Zeker een aanrader om heen te gaan als je even wel sparren zodat je weer veder kan met je doel: je kind gelukkig maken/ houden.

De verhalen van Heksenketel waren zo herkenbaar, soms liepen daar ineens de tranen over mijn wangen. Toen er een inloopochtend zou komen, had ik dan ook zeker interesse. Ik ben dankbaar dat ik hierbij mocht zijn. Het heeft me weer wakker geschud, heb nieuwe inzichten opgedaan, voel me niet alleen staan. Ongelooflijk wat ze in een gesprek allemaal oppikt zonder dat je het in de gaten hebt, Wauw complimenten!

Categorieën: Blog

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *