Wat leuk dat je mijn website bezoekt. Mijn naam is Astrid Pulles, ik ben 47 jaar. Ik ben getrouwd met Rob en trotse moeder van twee lieve pubers, een zoon van 16 en een dochter van 13.

Mijn leven staat in het teken van communicatie, coaching en taal. Ik sta stevig in mijn schoenen, ik ben niet snel onder de indruk.

Ondanks mijn ervaring is het mij vaak overkomen dat ik totaal overrompeld in een gesprek zat. Met een leerkracht, een intern begeleider of een zorgverlener. Maar altijd gerelateerd aan school.

Het overviel me telkens weer, omdat de adviezen en conclusies voor mijn gevoel zomaar uit de lucht kwamen vallen.

Met vallen en opstaan heb ik mijn kinderen door deze periode begeleid. Grijze haren en slapeloze nachten heb ik gehad. Maar ook successen gevierd en heel veel ‘zie-je-wel-momenten’ gekend.

Gaandeweg ben ik het systeem gaan doorzien. Het draait in de meeste gevallen helemaal niet om het kind. Het draait om prestaties en budgetten. Het draait om de heksenketel van het onderwijs.

Je kunt je afvragen of het klopt dat er zoveel kinderen zijn met leerproblemen en diagnoses. Zijn de kinderen zoveel veranderd of is de wereld om ons heen zo veranderd? Ik denk het laatste.

Middenin het schoolsysteem zitten ook leerkrachten soms muurvast. Er wordt van leerkrachten vaak verwacht dat ze handelen volgens het protocol. Niet altijd eerlijk, de kennis en kracht van leerkrachten wordt soms keihard onderuit gehaald door regels en budgetten.

Wel heb ik gezien dat de werkdruk erg hoog ligt bij leerkrachten. De overvolle klassen, het aantal kinderen met leerproblemen, Passend Onderwijs, ga er maar aan staan.

Vaak kon ik het advies van de professional niet begrijpen. Ziet de professional het niet goed of zie ik het zelf niet goed?  Daarom zocht ik naar ouders in een vergelijkbare situatie. Die ouders zijn lastig te vinden, niet iedereen deelt de verhalen. Ook mensen uit je directe omgeving begrijpen lang niet altijd wat je echt bedoelt. Ik moest het daarom zelf oplossen.

De blogjes schrijf ik voor jou als zoekende ouder. Een houvast, zodat je ziet dat het altijd goed is om keuzes te maken die dichtbij jou staan. Dat wil niet zeggen dat je dezelfde keuzes moet maken als ik heb gedaan.

Ben je op zoek naar communicatiehulp met school? Kijk dan maar eens bij Sterk met Letters of mail me gerust.

Lieve groet,

Astrid